Welkom op onze website

Dagbesteding kringloopwinkel Dorcas

Locatie

Kringloopwinkel Dorcas is gevestigd in een groot oud pand dat vroeger een melkfabriek is geweest.  De winkel wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst van de verkochte artikelen gaat naar het goede doel. Tijdens de dagbesteding draaien wij mee met alle processen in de winkel. Hierbij kun je denken aan, ingebrachte artikelen sorteren, prijzen en in de winkel plaatsen, elektrische apparaten testen, serveren in de koffiehoek, de winkel netjes houden en leuk aankleden of in de vrachtauto mee om spullen op te halen of te bezorgen. Samen gaan we kijken waar je interesse en mogelijkheden liggen. Tijdens de dagbesteding wordt er enigszins zelfstandigheid van je gevraagd. Soms werk je 15 a 30 minuten zelfstandig. Uiteraard word je eerst heel goed ingewerkt. De begeleider is altijd in je buurt op je te ondersteunen, en op weg te helpen.

  • 20230228_103742000_iOS 2
  • 20230228_103743000_iOS 2
  • 20230228_103744000_iOS 4
  • 20230228_103743000_iOS
  • 20230214_144127029_iOS


Werkwijze

Voor iedere meewerker wordt een ondersteuningsplan met doelen en werkwijzen geschreven. Wij werken volgens het kwaliteitskeurmerk "kwaliteit laat je zien". Kwaliteit van zorg is voor ons, naast veel plezier maken, een van de belangrijkste uitgangspunten bij Ten Woude Zorg. Wij werken transparant en geloven in een hechte samenwerking met het thuisfront van de meewerkers (als dit gewenst is). Onze dagbesteding is kleinschalig van aard. We werken met een groep van maximaal 6 personen. Op deze manier kan de rust bewaard worden en is er voldoende ruimte en aandacht voor elkaar. 


Doelgroep
Wij bieden dagbesteding aan een volwassen doelgroep. Personen met een verstandelijke en/of (lichte) lichamelijke handicap kunnen bij ons terecht. Ook personen met een vorm van autisme, personen met psychische problemen of personen met (milde) geheugenproblemen kunnen bij ons dagbesteding volgen. Wij vinden het belangrijk om per individu te kijken naar welke vorm van dagbesteding bij diegene past.
Om dagbesteding bij ons te volgen is er een indicatie nodig voor dagbesteding. Dit kan via WMO of WLZ (PGB) geregeld zijn. Indien er (nog) geen sprake is van een indicatie, dan kunnen wij hierin adviseren. Vraagt u zich af of u, of iemand die u kent, op z'n plek zou zijn bij ons? Neem dan contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.


Aanmelden of vragen?
Klik dan hier en vul ons contactformulier in.


  Inbreng goederen

Dagelijks worden er spullen ingebracht bij de kringloopwinkel. Deze spullen worden aangenomen bij de mensen van "de inbreng". Eerst wordt er een controle gedaan van spullen die wel en niet aangenomen kunnen/mogen worden. Zo is het belangrijk dat de spullen niet kapot zijn en dat ze er nog een beetje netjes uitzien. Vervolgens worden alle aangenomen spullen gesorteerd op categorie. Bijvoorbeeld, kleding, boeken, of elektrische apparaten.De koffiehoek

In de winkel is een grote koffiehoek aanwezig. Klanten kunnen hier terecht voor een kop koffie of thee. Ook maken wij van tijd tot tijd wat lekkers klaar in de goed uitgeruste keuken, om aan de klanten te kunnen aanbieden. Omdat de koffiehoek zich op een bovenverdieping bevindt, is er beneden ook een kleinere koffiehoek waar klanten die slecht ter been zijn kunnen genieten van een kop koffie. 


Sorteren en prijzen

 Wanneer de spullen van "de inbreng" op de juiste afdeling zijn neergelegd, worden de spullen nogmaals nagekeken op kwaliteit en worden ze naar de juiste afdeling in de winkel gebracht. In de winkel zijn verschillende opslagplaatsen aanwezig waar de spullen uit de inbreng naartoe gaan. Vanuit hier moeten ze worden geprijsd en krijgen ze een mooi plekje in de winkel.

Apparatuur testen

Soms zitten er tussen de ingebrachte goederen ook elektrische apparaten. Deze moeten getest worden voordat ze de winkel in kunnen. Op de afdeling "test" wordt gecontroleerd of apparaten goed werken alvorens ze de winkel in kunnen gaan.