Welkom op onze website

Dagbesteding

 Onze dagbesteding vind plaats in Park Ten Woude aan de Binnenweg in Heerenveen. In dit prachtige park bevind zich een dierenweide, een hertenkamp en mooie waterpartijen. Er is in het park dagelijks een beheerder aanwezig. Hij zorgt voor alle dieren en houdt het park netjes. Tijdens onze dagbesteding gaan wij in overleg met de beheerder hem assisteren in de verzorging voor de dieren, maar ook bij (kleinschalig) onderhoud in het park. Het mooie hiervan is dat er voor de mee-werkers geen (tijds)druk staat op de werkzaamheden die hij of zij bij ons doet. Hiermee kunnen wij dus dagbesteding en zorg aanbieden op maat. Voor iedere mee-werker wordt een ondersteuningsplan gemaakt waarin wordt beschreven aan welke doelen er gewerkt zal gaan worden en op welke manier dit zal gebeuren. Er zijn veel mogelijkheden in werkzaamheden bij ons.


 

Dierverzorging 

Koken en bakken

In park Ten Woude lopen veel verschillende (boerderij) dieren rond. Deze worden verzorgd door een beheerder van het park. Wanneer je bij ons dagbesteding volgt en je vind het leuk om met dieren om te gaan, dan zou je kunnen assisteren bij de verzorging van de dieren. Hierbij kun je denken aan voeren, stallen/hokken schoonhouden, maar ook niet te vergeten borstelen en knuffelen. Omdat de beheerder verantwoordelijk is en blijft voor de verzorging van de dieren staat er geen (tijds)druk op de werkzaamheden. 


In ons gebouw beschikken we over een keuken waar we graag een lekkere lunch voor elkaar gaan klaarmaken, maar soms bijvoorbeeld ook koekjes of een heerlijke taart. Bij ons kun je verschillende gerechten leren klaarmaken. Het is natuurlijk belangrijk dat het eten lekker en gezond is, en dit vraagt wel wat tijd, aandacht en een snufje liefde natuurlijk. Samen gaan we de recepten bedenken, uitzoeken en klaarmaken. En natuurlijk opeten! We zullen zoveel mogelijk gebruik maken van eigen gekweekte groente en daarnaast koken wij zonder pakjes. Met speciale diëten en allergieën houden wij nauwkeurig rekening.


 


Tuinieren 

Creatieve werkzaamheden

Park Ten Woude wordt onderhouden door de gemeente Heerenveen. Voor onze Zorg-kinderboerderij beschikken wij over een "eigen" terrein welke ook toegankelijk is voor bezoekers van het park. Wij zijn er verantwoordelijk voor om ons eigen terrein mooi en netjes te houden. Binnen onze dagbesteding zorgen wij er met onze mee-werkers voor dat de tuin er mooi verzorgt bijligt en dat we kunnen genieten van de bloemen en de vlinders tijdens een picknick in het gras. Ook leggen we een moestuin aan en gaan we samen lekkere groente en fruit kweken, welke we weer in onze keuken kunnen verwerken tot lekkere gerechten. Wij vinden het belangrijk dat wij samen met jullie een plan te maken voor de moestuin, zodat je veel kunt leren over (moes)tuinieren.


In ons gebouw is er ruimte om (kleinschalig)creatief bezig te zijn. Je kunt hierbij denken aan breien, haken, schilderen, kleien enz enz enz. Soms is creatief bezig zijn heerlijk voor de ontspanning en gaat het om het proces. Maar het kan ook fijn zijn om je vaardigheden te verbeteren. Om deze reden zullen wij van tijd tot tijd een creatieve workshop aanbieden. Hierbij maak je misschien kennis met iets nieuws of kun je je vaardigheden verbeteren. Maar bovenal vinden wij dit gewoon heel gezellig! Buiten de creatieve workshops om, is er natuurlijk altijd tijd en ruimte om creatief bezig te zijn. De producten die gemaakt worden kunnen voor jezelf zijn maar kunnen ook zijn voor bijvoorbeeld een markt. Zo organiseren wij eenmaal per jaar een eigen voorjaarsfair en staan wij in het najaar op de kerstmarkt. Dit geeft ons de gelegenheid om gemaakte producten te verkopen zodat ook anderen ervan kunnen genieten. Van de opbrengst doen we iets leuks met z'n allen.
                 


Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.