Welkom op onze website

Dagbesteding

 Locatie

Onze dagbesteding vindt plaats in Park Ten Woude aan de Binnenweg 1a, in Heerenveen. In dit prachtige park bevindt zich een dierenweide, een hertenkamp en mooie waterpartijen. Er is in het park dagelijks een beheerder aanwezig. Hij zorgt voor alle dieren en houdt het park netjes. Tijdens onze dagbesteding gaan wij in overleg met de beheerder assisteren met de verzorging van de dieren, maar ook bij (kleinschalig) onderhoud van het park. Het mooie hiervan is dat er voor de mee-werkers geen (tijds)druk staat op de werkzaamheden die hij of zij bij ons doet. Hiermee kunnen wij dagbesteding en zorg aanbieden op maat. Daarnaast hebben wij een prachtig aangelegd terrein wat we met elkaar netjes houden. We hebben een grote moestuin en zorgen er met elkaar voor dat we heerlijk groentes kweken.

  • 9
  • 20200526_120848_1
  • 20180611_164507
  • 20180611_164848
  • 20180611_164542_1
  • 20180611_164953
  • 20180611_170023
  • 20180611_164530
  • 20200526_153817
  • 20220422_150925151_iOS


Werkwijze

Voor iedere mee-werker wordt een ondersteuningsplan met doelen en werkwijzen. Wij werken volgens het kwaliteitskeurmerk "kwaliteit laat je zien". Kwaliteit van zorg is voor ons, naast veel plezier maken, een van de belangrijkste uitgangspunten op de Zorg-kinderboerderij. Wij werken transparant en geloven in een hechte samenwerking met het thuisfront van de mee-werkers. Onze dagbesteding is kleinschalig van aard. We werken met een groep van maximaal 6 personen. Op deze manier kan de rust bewaard worden en is er voldoende ruimte en aandacht voor elkaar. 


Doelgroep

Wij bieden dagbesteding aan een volwassen doelgroep. Personen met een verstandelijke en/of (lichte) lichamelijke handicap kunnen bij ons terecht. Ook personen met een vorm van autisme, personen met psychische problemen of personen met (milde) geheugenproblemen kunnen bij ons dagbesteding volgen. Wij vinden het belangrijk om per individu te kijken naar welke vorm van dagbesteding bij diegene past. 

 Om dagbesteding bij ons te volgen is er een indicatie nodig voor dagbesteding. Dit kan via PGB of via ZIN geregeld zijn. Wanneer er (nog) geen sprake is van een indicatie dan kunnen wij hierin adviseren.  Vraagt u zich af of u, of iemand die u kent, op z'n plek zou zijn bij ons? Neem dan contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.

Aanmelden of vragen?

Klik dan hier en vul ons contactformulier in


 

Dierverzorging 

Koken en bakken

In park Ten Woude lopen veel verschillende (boerderij) dieren rond. Deze worden verzorgd door een beheerder van het park. Wanneer je bij ons dagbesteding volgt en je vindt het leuk om met dieren om te gaan, dan zou je kunnen assisteren bij de verzorging van de dieren. Hierbij kun je denken aan voeren, stallen/hokken schoonhouden, maar ook niet te vergeten borstelen en knuffelen. Omdat de beheerder verantwoordelijk is en blijft voor de verzorging van de dieren staat er geen (tijds)druk op de werkzaamheden. 


In ons gebouw beschikken we over een keuken waar we graag een lekkere lunch voor elkaar gaan klaarmaken, maar soms bijvoorbeeld ook koekjes of een heerlijke taart. Bij ons kun je verschillende gerechten leren klaarmaken. Het is natuurlijk belangrijk dat het eten lekker en gezond is, en dit vraagt wel wat tijd, aandacht en een snufje liefde natuurlijk. Samen gaan we de recepten bedenken, uitzoeken en klaarmaken. En natuurlijk opeten! We zullen zoveel mogelijk gebruik maken van eigen gekweekte groente en daarnaast koken wij zonder pakjes. Met speciale diëten en allergieën houden wij nauwkeurig rekening.


 


Tuinieren 

Creatieve werkzaamheden

Park Ten Woude wordt onderhouden door de gemeente Heerenveen. Voor onze Zorg-kinderboerderij beschikken wij over een eigen terrein welke ook toegankelijk is voor bezoekers van het park. Wij zijn er verantwoordelijk voor om ons eigen terrein mooi en netjes te houden. Binnen onze dagbesteding zorgen wij er met onze mee-werkers voor dat de tuin er mooi verzorgt bijligt en dat we kunnen genieten van de bloemen en de vlinders tijdens een picknick in het gras. Ook leggen we een moestuin aan en gaan we samen lekkere groente en fruit kweken, welke we weer in onze keuken kunnen verwerken tot lekkere gerechten. Wij vinden het belangrijk dat wij samen met jullie een plan te maken voor de moestuin, zodat je veel kunt leren over (moes)tuinieren.


In ons gebouw is er ruimte om creatief bezig te zijn. Je kunt hierbij denken aan breien, haken, schilderen, kleien enz enz enz. Soms is creatief bezig zijn heerlijk voor de ontspanning en gaat het om het proces. Het kan ook fijn zijn om je vaardigheden te verbreden. Om deze reden zullen wij van tijd tot tijd een creatieve workshop aanbieden. Hierbij maak je misschien kennis met iets nieuws of kun je je vaardigheden verbreden. Bovenal vinden wij dit gewoon heel gezellig! Buiten de creatieve workshops om is er natuurlijk altijd tijd en ruimte om creatief bezig te zijn. De producten die gemaakt worden kunnen voor jezelf zijn of bedoeld voor de verkoop op een gezellige markt. Zo organiseren wij eenmaal per jaar een eigen voorjaarsfair en staan wij in de winter op de kerstmarkt. Hierdoor kunnen anderen óók genieten van onze producten.
                 


Uw gegevens worden alleen gebruikt om contact met u op te nemen. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.