Welkom op onze website

Dagbesteding Zorg-kinderboerderij Ten Woude

Locatie

Onze dagbesteding vindt plaats in Park Ten Woude aan de Binnenweg 1a, in Heerenveen. In dit prachtige park bevindt zich een dierenweide, een hertenkamp en mooie waterpartijen. Er is in het park dagelijks een beheerder aanwezig. Hij zorgt voor alle dieren en houdt het park netjes. Tijdens onze dagbesteding gaan wij in overleg met de beheerder assisteren met de verzorging van de dieren, maar ook bij (kleinschalig) onderhoud van het park. Het mooie hiervan is dat er voor de mee-werkers geen (tijds) druk staat op de werkzaamheden die hij of zij bij ons doet. Hiermee kunnen wij dagbesteding en zorg aanbieden op maat. Daarnaast hebben wij een prachtig aangelegd terrein dat we met elkaar netjes houden. We hebben een grote moestuin en zorgen er met elkaar voor dat we heerlijke groentes kweken.

  • 9
  • 20200526_120848_1
  • 20180611_164507
  • 20180611_164848
  • 20180611_164542_1
  • 20180611_164953
  • 20180611_170023
  • 20180611_164530
  • 20200526_153817
  • 20220422_150925151_iOS


Werkwijze

Voor iedere meewerker wordt een ondersteuningsplan met doelen en werkwijzen geschreven. Wij werken volgens het kwaliteitskeurmerk "kwaliteit laat je zien". Kwaliteit van zorg is voor ons, naast veel plezier maken, een van de belangrijkste uitgangspunten op de Zorg-kinderboerderij. Wij werken transparant en geloven in een hechte samenwerking met het thuisfront van de meewerkers (indien gewenst). Onze dagbesteding is kleinschalig van aard. We werken met een groep van maximaal 12 personen. Op deze manier kan de rust bewaard worden en is er voldoende ruimte en aandacht voor elkaar. Er zijn altijd minimaal 2 begeleiders aanwezig.


Doelgroep

Wij bieden dagbesteding aan een volwassen doelgroep. Personen met een verstandelijke en/of (lichte) lichamelijke handicap kunnen bij ons terecht. Ook personen met een vorm van autisme, personen met psychische problemen of personen met (milde) geheugenproblemen kunnen bij ons dagbesteding volgen. Wij vinden het belangrijk om per individu te kijken naar welke vorm van dagbesteding bij diegene past.

Om dagbesteding bij ons te volgen is er een indicatie nodig voor dagbesteding. Dit kan via WMO of WLZ (PGB) geregeld zijn. Indien er (nog) geen sprake is van een indicatie, dan kunnen wij hierin adviseren. Vraagt u zich af of u, of iemand die u kent, op z'n plek zou zijn bij ons? Neem dan contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.

Aanmelden of vragen?

Klik dan hier en vul ons contactformulier in.


Dierverzorging

In Park ten Woude lopen veel verschillende (boerderij) dieren rond. Deze worden verzorgd door een beheerder van het park. Wanneer je bij ons dagbesteding volgt en je vindt het leuk om met dieren om te gaan, dan zou je kunnen assisteren bij de verzorging van de dieren. Hierbij kun je denken aan voeren, stallen/hokken schoonhouden, maar ook niet te vergeten borstelen en knuffelen. 


Tuinieren

Park Ten Woude wordt onderhouden door de gemeente Heerenveen. Voor onze Zorg-kinderboerderij beschikken wij over een eigen terrein welke ook toegankelijk is voor bezoekers van het park. Wij zijn er verantwoordelijk voor om ons eigen terrein mooi en netjes te houden. Binnen onze dagbesteding zorgen wij er met onze mee-werkers voor dat de tuin en mooi verzorgt bij ligt en dat we kunnen genieten van de bloemen en de vlinders tijdens een picknick in het gras. Ook kweken we ieder jaar in onze moestuin lekkere groente en fruit, welke we weer in onze keuken kunnen verwerken tot lekkere gerechten. Wij vinden het belangrijk dat wij samen met jullie een plan maken voor de moestuin, zodat je veel kunt leren over (moes)tuinieren.


Koken en Bakken

In ons gebouw beschikken we over een keuken waar we graag een lekkere lunch voor elkaar klaarmaken, maar soms ook bijvoorbeeld koekjes of een heerlijke taart. Bij ons kun je verschillende gerechten leren klaarmaken. Het is natuurlijk belangrijk dat het eten lekker en gezond is, en dit vraagt wel wat tijd, aandacht en een snufje liefde natuurlijk. Samen gaan we de recepten bedenken, uitzoeken en klaarmaken. En natuurlijk opeten! We zullen zoveel mogelijk gebruik maken van eigen gekweekte groente en daarnaast koken wij zonder pakjes en zakjes. Met speciale diëten houden wij nauwkeurig rekening.Creatieve werkzaamheden

In ons gebouw is er ruimte om creatief bezig te zijn. Je kunt hierbij denken aan breien, haken, houtbewerking of schilderen, kleien enz enz. Soms is creatief bezig zijn voor de ontspanning en soms gaat het om het proces. Wij werken graag met natuurlijke materialen, zoals wol, en hout. We nodigen onze meewerkers uit om samen met ons te bedenken welke producten we voor de volgende markt zullen gaan maken. We zijn hierin altijd vernieuwend, daarom wordt het nooit saai. Daarbij ontwikkel en verbreed je ook je vaardigheden. De producten die gemaakt worden kunnen voor jezelf zijn of bedoeld voor de verkoop van een van onze gezellige markten. Wij organiseren drie keer per jaar een markt bij ons op het terrein, een voorjaarsmarkt, een herfstmarkt en een kerstmarkt.